^Naar Boven
home
header.5.EBMsite.698x294px.jpg

nv      

Branche & MVO

Al snel bleek dat er landelijk meer behoefte bestond om evenementenbeveiliging als specifiek product in de markt te zetten, wat er toe leidde dat EBM Security samen met twee andere grote landelijke beveiligers een eigen branchevereniging oprichtte. Dit werd de Vereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen (VBE). In 1997 hebben de betrokken partijen een branche CAO opgesteld voor verdere regulering en de Stichting Opleidingsfonds Evenementen Begeleidingsbranche (SOEB) die onder andere de opleidingen van de Event Security Officers verzorgd.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is iets wat al jaren een rol van betekenis speelt binnen de organisatie van EBM. Hierin heeft EBM het sociale werkvoorziening bedrijf van de regio Maastricht (MTB) als partner gevonden. Deze samenwerking leidde onder meer tot de oprichting van Polygarde. Een regulier beveiligingsbedrijf met als doel om mensen met een cognitieve beperking te begeleiden en weer in de arbeidsmarkt te laten participeren. EBM heeft deze onderneming altijd van harte ondersteund met middelen en begeleiding. Inmiddels is Polygarde in staat zelfstandig te opereren en hebben wij 2011 ons belang in polygarde terug verkocht aan de MTB. Wij kijken dan ook tevreden terug op een zeer geslaagd project.

EBM security is ook één van de oprichters van de stichting IMMENS. Het MVO platform van Zuid-Limburg. In 2008 ontstond het idee om een relatienetwerk rondom MTB op te zetten, met als gezamenlijk doel verantwoordelijkheid te nemen voor mensen die extra begeleiding nodig hebben bij het vinden van een geschikte baan. Immens is immens een netwerk van toonaangevende organisaties met inmiddels ruim honderd leden uit de regio Zuid-Limburg die allen het initiatief van arbeidstraject begeleiding en herintegratie van harte ondersteunen. EBM neemt een aantal maal per jaar actief deel aan diverse bijeenkomsten van IMMENS. Hier worden onder andere ervaringen binnen de MVO uitgewisseld en nieuwe mogelijkheden besproken.